Најновије

НОВИ НАПАД НА АМЕРИЧКЕ ТРУПЕ! Одјекују експлозије а НАТО одмах шаље испомоћ! (ФОТО)

Бомба постављена поред пута активирана је када је туда пролазио конвој војске САД у јужној провинцији Кандахар у Авганистану, саопштио је портпарол НАТО и авганистански званичник, али није било детаља о жртвама у експлозији за коју су одговорност преузели талибани.

Америчка војска (Фото: army.mil)

Према Ројтерсу, упркос зимском затишју у борбама због обилних снежних падавина у планинама где се исламистички талибани обично одмарају и реорганизују уочи својих годишњих пролећних офанзива, они и даље нападају авганистанске снаге и њихове савезнике друмским бомбама.

Високи авганистански војни званичник у Кандахару рекао је да се инцидент догодио у округу Данд, када је уређај погодио једно од оклопних возила америчких снага.

Стране трупе опколиле су то подручје и држале авганистанске снаге даље од места догађаја, додао је званичник. Портпарол НАТО је рекао да процењује ситуацију, али одбио је да износи детаље.

Портпарол талибана Кари Јусуф Ахмади преузео је одговорност за напад и рекао да је експлозија убила све војнике у возилу. Талибани обично тврде да има жртава и надувају цифре када нападају авганистанске и стране трупе, констатује Ројтерс.

Шта се крије иза ћутања Саудијаца прочитајте ОВДЕ!

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА