Најновије

МИЋУНОВИЋ РЕАГОВАО НА ПРОЗИВКУ БОШКА ОБРАДОВИЋА: Двери никад нисам узимао за озбиљно, дошао трен да се ДС одлучи!

Један од оснивача ДС-а Драгољуб Мићуновић каже да га не занима увредљив твит лидера Двери Бошка Обрадовића на његов рачун.

Драгољуб Мићуновић (Фото: Јутјуб)

Мићуновић додаје да га, с друге стране, занима какав ће бити одговор демократски оријентисаног дела Савеза за Србију на "изазове Двери".

"Оптужбе Бошка Обрадовића не могу само тако да остану, оне ће сигурно изазвати једну расправу у Демократској странци, да ли ће то бити скупштина или Главни одобор, видећемо", рекао је за "Политику" Мићуновић, који се нашао на мети оштре критике Обрадовића због става да не би требало бојкотовати изборе.

На питање како коментарише оне који кажу да иза Обрадовића стоји неко, можда и Драган Ђилас, одговара да ће се то врло брзо видети по томе каква ће бити њихова реакција на ове оптужбе.

Мићуновић напомиње да никада Двери није узимао "за озбиљно", као и да га је изненадила ракција Обрадовића, јер је свој став о бојкоту избора изнео још пре годину дана.

"То није никаква тајна. Ја то сматрам потпуно непродуктивним и погрешним. Тако да ми се ово чини као план који су вероватно направиле Двери како би ствари истерале на чистац. Оне буквално желе да натерају Демократску странку и још неке чланице Савеза за Србију на опредељење које би било у антиевропском духу. Сада је питање у којем смеру ће се даље кретати савез. Ово је за њега изазов", каже Мићуновић.

Иначе, Мићуновић је за "Новости" рекао да мисли да је дошао тренутак да ДС преиспита останак у Савезу за Србију, додајући да је он лично за излазак.

На питање да ли је очекивао оштрију реакцију лидера ДС Зорана Лутоваца поводом Обрадовићевих критика, Мићуновић је подсетио на изјаву Лутовца да је лидер Двери увредио све демократе.

"Не знам да ли ће бити још иступања руководства ДС, али врло оштро су реаговале колеге посланици. У сваком случају, треба размотрити даљу политичку судбину ДС у оквиру Савеза", сматра Мићуновић.

"Новости", иначе, сазнају да ће једна струја у ДС у наредним данима сазвати састанке страначких органа с једином темом, а то је излазак ДС из Савеза за Србију.

Ово је покренуло бурну расправу међу посланицима! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА