Најновије

ШОЈГУ У БЕОГРАДУ: Подршка Москве самосталној политици Београда!

Руски министар одбране Сергеј Шојгу изјавио је данас у Београду да Србија има подршку Русије у самосталној политици коју сада води.

Сегеј Шијгу (Фото: Јутјуб)

- Данас Србија води нови живот, већина друштва се окупила око руководства земље која у сложеним условима води своју самосталну спољну политику - рекао је Шојгу на свечаности, након што је постао почасни доктор Универзитета одбране Србије.

Он је додао да Србија подржава Русију у супротстављању покушајима да се намерно фалсификују догађаји из Другог светског рата, те да поједине земље фалсификују српску и руску херојску прошлост.

Према његовим речима, то покушавају да ураде кроз наметање идола нацизма и рехабилизације фашизма.

Он је честитао Дан државности Србији и пожелео напредак и мир народу Србије, истакавши да је за њега велика част што је постао почасни доктор Универзитета одбране у Београду.

Руски министар одбране подсетио је на вековну блискост и духовне везе два народа, те навео да и данашња церемонија истиче висок ниво партнерства две земље у области одбране.

Шојгу је додао да расте број редовних заједничких вежби и да сваке године расте број српских војних стручњака који се образују у Русији.

Он је рекао да развоју војне сарадње две земље помажу давне дубоке везе и духовна блискост два народа, те подсетио на борбу Срба и Руса "раме уз раме" против заједничког непријатеља, у 19. веку за слободу Балкана, а у 20. веку када су бранили независност.

Шојгу је напоменуо да је Русија подржавала Србију за време НАТО бомбардовања 1999. године, те подсетио на херојски марш и руско заузимање аеродрома "Слатина" у Приштини.

Он је подсетио на агресију НАТО-а против тадашње Југославије и проглашавање независности Косова, те да је то имало тешке поседице за цивиле и економију и инфраструктуру Србије.

Језиве претње Русима у Турској! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА