Најновије

"ГДЕ СИ ПОШАО?": Руски Су-27 пресрели белгијски Ф-16! (ВИДЕО)

Два руска борбена авиона Су-27 пресрела су белгијски авион Ф-16 далеко од руске границе преко Балтичког мора након што је летелица примећена током предвиђених летова у том подручју, саопштило је у суботу руско министарство одбране.

Су 27 (Фото: Риа)

„24. априла 2020. године, током планираних летова морнаричке авијације Балтичке флоте над неутралним водама Балтичког мора, откривен је ваздушни циљ који лети према државној граници Русије, користећи контролу ваздушног простора Балтичке флоте“, наведено је у саопштењу.

Западна војна област додала је да су два авиона Сухој Су-27, пратила су авион пре него што је прешао државну границу, идентификовала борбени авион Ф-16 белгијских ратних снага према нумеричким идентификаторима на екстеријеру авиона.

"Лет руских авиона извршени су у строгом складу са међународним правом о правилима употребе ваздушног простора", додаје се у саопштењу.

Снимке авиона Су-27 у пратњи Ф-16 објавила је новинска агенција Риа Новости.

Сусрети између руског и НАТО ваздухопловства недавно су се интензивирали, а примећено је бар 20 авиона који се сваке недеље приближавају границама земље.

Руске снаге ваздушне одбране редовно прате, циљају и прате стотине НАТО авиона који делују у близини границе, и повремено шаљу борбене авионе за пратњу страних војних авиона из руског ваздушног простора.

Војни експерт Андреј Кошкин указао је на опасност да Американци и даље покушавају да одбране титулу "светског полицајца". Прочитајте ОВДЕ  све детаље.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА