Најновије

СРБОМРЗАЦ МИЛО ПОХВАЛИО СВОЈЕ ПРИЈАТЕЉЕ: Односи са Хрватском отворени и са пуно разумевања!

Председник Црне Горе Мило Ђукановић разговарао је данас у Подгорици са министром спољних и европских послова Хрватске Горданом Грлићем Радманом и том приликом саговорници су потврдили важност даљег снажења заједништва и блискости две земље и народа, укључујући и, како се наводи, кроз заједничко историјско наслеђе које деле и које томе може јако доприносити.

Мило Ђукановић (Фото: predsjednik.me)

Ђукановић је рекао да је посета шефа хрватске дипломатије наставак континуираног дијалога две земље и интензивне пажње Хрватске, која председава ЕУ, региону Западног Балкана.

У саопштењу достављеном Тањугу из Кабинета Ђукановића се наводи да је црногорски председник захвалио на посвећености Хрватске на европској перспективи, и поздравио добре учинке председавања у изузетно тешким условима пандемије.

Нагласио је такође да је хрватско залагање за регион било не само у духу доказаног добросуседства и пријатељства, већ и у интересу ЕУ.

Нема мира, стабилности и напретка региона без интеграције у Европску унију. Црна Гора има непоколебљиву визију да одигра улогу доброг примера и буде промотер европских вједности у региону, уз још већу одлучност и посвећеност реформама, рекао је Ђукановић.

Председник је изразио пуно задовољство односима две земље, који су, како је рекао, узорни, без проблема и са пуном отвореношћу и разумевањем у давању одговора на сва питања од обостраног интереса.

Оценио је да је сарадња Црне Горе и Хрватске на сваком плану допринос стабилности и бољој будућности региона који делимо.

Посебно је, додаје се, истакао изузетно добре сарадње и допринос Хрватске националне заједнице узорној мултиетничкој хармонији у Црној Гори.

Ђукановић је, додаје се, захвалио за подршку Хрватске и у изазовним условима борбе са корона вирусом.

Председник је истакао важност да Европска унија кроз најављени економско-инвестициони план обезбеди подршку која је капитално важна за опоравак од тешких последица пандемије, и допринесе инфраструктурном приближавању региона и Европе.

Министар Грлић Радман је пренео поздраве председника хрватске владе Андреја Пленковића Ђукановићу, и казао да је посета Црној Гори, као прва посета хрватских званичника изван земље након короне, не само симболичка, већ порука снажне подршке Црној Гори и њеној европској перспективи.

Свака земља мора показати да заслужује епитет стабилизатора ако жели пут у Европску унију, а Црна Гора је доказала да је на том путу. Хрватска је пријатељ Црне Горе у НАТО и заговорник њене европске идеје, а Хрватска заједница у Црној Гори док негује и чува свој хрватски идентитет остаје лојална држави Црној Гори, наве је Грлић Радман.

Обострано је, наводи се, наглашен и значај Црногорске заједнице у Хрватској за развој пријатељских добросуседских односа, као и допринос амбасада две земље у том правцу.

Окупљени грађани испред скупштине Србије најављују да остају до избора! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА