Најновије

ГАЛИЈАШЕВИЋ УЗДРМАО РЕГИОН: "Изетбеговић спрема структуре за ратне операције против Републике Српске!"

Експерт за борбу против међународног тероризма Џевад Галијашевић тврди да је Обавештајно-безбедносна агенција (ОБА) БиХ носилац специјалне операције чији је циљ дестабилизација региона и истиче да напади на Србију и лажна борба против тобожњег злоћудног утицаја Русије представљају стару, али ефикасну матрицу балканске политике која у позадини има обележје националне мржње и србофобије.

Џевад Галијашевић (Фото: Јутјуб)

- Измишљање руске претње и тајних обука паравојних снага из Републике Српске на територији Србије, те праћење и снимање (српског члана Председништва БиХ и председника СНСД-а) Милорада Додика озбиљније је него што се може претпоставити, зато што је ОБА под дикретном контролом (лидера СДА) Бакира Изетбеговића - каже Галијашевић за Вести онлајн, поводом навода да ОБА намерава пласирањем лажних информација оптужити Србију да заједно са Русијом припрема акције дестабилизације региона.

Он указује да се нимало не смију потцјењивати деструктивне акције и дјеловање ОБА БиХ, као и да је погрешно и опасно тумачити активности ОБА као срљање неке мале обавјештајне службе из Сарајева.

Према његовим речима, лидер СДА Бакир Изетбеговић жели да посредством ОБА и даље користи тај моћни тајни апарат за одржавање кризног стања у БиХ, са сталним сукобима са Србима и Хрватима.

- Реч је о класичним тајним операцијама које скривају безбедносну претњу и деловање терористичких ентитета у БиХ, затим систематску корупцију у врху СДА, као и унутрашње бошњачке сукобе због немоћи СДА да ратног генерала Селму Цикотића постави на место министра безбедности у Савету министара, али и немогућности СДА да задржи Османа Мехмедагића Осмицу на челу изузетно важне службе, упркос створеној афери - наглашава Галијашевић.

Он каже да је основни циљ ових тврдњи ОБА да се затворе уста јавности о актуелним проблемима и хомогенизује народ против Републике Српске, Србије и Русије.

- Такве тајне операције под контролом исламистичког Сарајева никада нису престале, али додатни циљ ове мирнодопске фазе јесте очување обавештајног потенцијала у политичким условима у којима је Милорад Додик најважнија личност уставне власти у Сарајеву - наводи Галијашевић.

Он наглашава да ширење оваквих информација представља вешто скован план да Србија буде представљена као земља која у будућности планира оружане активности према суседима.

- ОБА се користи мигрантским потенцијалом талибана и муџахедина у Босни, а за крајњи циљ има формирање организације која ће бити способна да изазове и контролише побуну ширих размјера против безбедносних и одбрамбених структура у земљи, а пре свега за вођење озбиљне ратне операције против Републике Српске - наглашава Галијашевић.

ОБА намерава да пласирањем лажних информација оптужи Србију да заједно са Русијом припрема акције дестабилизације региона, пишу "Вечерње новости", позивајући се на информације припадника српских обавештајних служби који су, како наводи лист, о том плану усмереном против Србије обавестили и њен државни врх.

Лист пише да је ОБА припремила документ намењен страним службама са којима сарађује, који говори о наводним обавештајним активностима Руске Федерације на простору Србије.

Према том документу, припадници војно-обавештајних снага Русије, наводно, на полигонима Војске Србије обучавају сараднике са Косова и Метохије, из Северне Македоније, Црне Горе и Републике Српске, за дестабилизацију прилика на простору западног Балкана.

Милова полиција у Будви користила прекоперну силу! Више о томе ОВДЕ.

Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА