Најновије

ОДНОСИ РУСИЈЕ И САД НИКАДА НИСУ БИЛИ БЛИСКИ: Нема потребе за "меденим месецом"

Односи Москве и Вашингтона никада нису били блиски и сада нема разлога за медени месец, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков московској радио станици АвтоРадио.

Руска војска (Фото: specnazmil.ru)

- Они (односи Русије и САД) никада нису били превише блиски и нема разлога за медени месец. Да бисте отишли на медени месец, прво морате да се венчате, а нико се неће венчати - рекао је Песков, пренео је ТАСС.

Песков је нагласио да су вође обе нације пре 2000. године биле вођене илузијама да пошто Совјетски Савез више не постоји неће бити ни конфронтације.

- Они су погрешили и схватили своје грешке - истакао је Песков и додао да је руски председник Владмир Путин то добро схватао.

Због тога он је водио потпуно конзистентну и јасну спољну политику од 2000. године, чији је циљ била изградња добрих односа са свим земљама које су на то спремне, а све у циљу побољшања благостања Руса, објаснио је он.

Према речима портпарола Кремља, могло би се очекивати да ће глобална криза, попут пандемије корона вируса, послужити као плодно тло за истинску сарадњу и међусобну помоћ и заиста постоје неки такви знаци, нарочито када је реч о размени помоћи током пандемије.

- И стичемо утисак да бисмо могли да усвојимо нови и прихватљивији начин интеракције. Ипак, ништа слично се заиста није догодило - рекао је Песков.

С тим у вези, указао је на непрестане сукобе између САД и Кине, која се константно "загревају" усред пандемије.

- Очигледно сада није прави тренутак да Вашингтон износи оптужбе против Кине, али то се дешава - приметио је Песков.

Русија има доказе: Терористи у Сирији су амерички људи! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА