Најновије

ШОЈГУ САЗВАО ОРУЖАНЕ СНАГЕ РУСИЈЕ: Појавио се ниоткуда и изненадио војску овим наређењем!

Оружане снаге Русије су током изненадне провере показале високе борбене могућности у условима пандемије, иако су због вируса корона морала да буду уведена „поједина ограничења“, изјавио је руски министар одбране Сергеј Шојгу.

Сергеј Шојгу (Фото: vs.rs/ria.ru)

„Упркос појединим ограничењима у спровођењу планова за оперативну и борбену припрему, која су повезана са новом коронавирусном инфекцијом, јединице и одреди показали су високе борбене могућности елиминисања претњи војној безбедности Русије. Изненадна провера је показала да није дозвољено да способности руских оружаних снага приликом решавања планираних задатака буду смањене“, рекао је он.

Према његовим речима, војници су током провере поступали професионално, безбедносни захтеви су се стриктно поштовали, а такође је обезбеђено „очување оружја и муниције“.

„Нису допуштени случајеви наношења штете државној имовини, као ни негативни утицаји на природно окружење. Пракса спровођења изненадних провера војних округа, врста и родова руских оружаних снага биће настављена“, истакао је Шојгу.

Изненадна провера руске војске почела је 17. јула по налогу председника Русије Владимира Путина и завршила се 21. јула. Учествовало је скоро 150.000 војника, десетине хиљада борбених возила, стотине авиона, хеликоптера и беспилотних летелица, као и 106 бродова. Укључени су били војници Јужног и Западног војног округа, ваздушно-десантна војска, маринци свих флота и Каспијске флотиле.

Нове руске ракете могу променити равнотежу снага у свету! Више о томе ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА