Најновије

СКАНДАЛ НА НА ГРАНИЦИ: Украјина улази у дипломатски рат са Белорусијом? (ВИДЕО)

Белоруски граничари прегледали су аутомобил украјинског амбасадора у Белорусији Игора Кизима током његовог повратка из Кијева у Минск. Објављен је снимак инцидента. Напомиње се да је аутомобил који је возио Кизим имао дипломатске таблице.

Белоруска милиција (Фото: РИА Новости)

На питање да отвори пртљажник аутомобила, украјински амбасадор позвао се на Бечку конвенцију која забрањује проверу личног пртљага дипломатских радника без оправданог разлога. Као одговор на то службеници граничне полиције рекли су да неће прегледати лични пртљаг, већ су само затражили да отворе пртљажник.

„Сутра ће вас назвати пуно људи. Али није у томе ствар ... Океј, отворићу. Али сада правите врло лош корак. Сутра ћу написати ноту, у понедељак ћу бити на послу.

Започињемо дипломатски рат. Да ли желите ово? " - рекао је узнемирени дипломата граничарима, али је гепек ипак отворио.

Након тога, граничар је из даљине осветљавао пртљажник батеријском лампом на пар секунди. Фрустрирани амбасадор је врло нагло залупио врата пртљажника и дословно истргао пасош из руку граничара.

Касније је огорчени дипломата коментарисао инцидент на граничном прелазу на следећи начин: „И колико сам разумео, шефу граничног прелаза Новаја Гута наложено је да то учини. Наравно да је амбасада послала одговарајућу ноту белоруском Министарству спољних послова “.

Како је у Москви спречен највећи конфликт на свету, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА