Најновије

НИСУ ЗНАЛИ ШТА ИХ ЈЕ СНАШЛО: Руска авијација кренула у застрашујућ напад! (ВИДЕО)

Дана 24. и 25. децембра, ратни авиони руских ваздухопловних снага извели су серију ваздушних удара на положаје милитантних група које подржавају Турци у северној Латакији.

Бомбардовање. (Фото: Јутјуб)

Велики део ваздушних напада био је усмерен на периферију града Кабани. На фотографијама које деле опозициони активисти види се како се дим диже са неколико брда у околини града, где је током последње две године изграђена сложена мрежа тунела, ровова и утврђења. Кабани је добро упориште група повезаних са Ал Каидом - Хаџат Тахрир Ал Шамом.

Нови талас руских ваздушних напада на Кабани поклопио се са интензивним гранатирањем сиријске војске на јужном селу Идлиба. Сиријске трупе такође су гађале возило милитаната у западном Идлибу протутенковском вођеном ракетом.

Ово није прва рунда ваздушних и артиљеријских удара на положаје милитаната у јужном делу зоне деескалације Идлиба. Прошле недеље су сиријске снаге и руски ратни авиони извршили преко 100 удара на различите циљеве.

Про-милитантни извори повезују овај развој догађаја са недавним размештањем појачања сиријске војске у равницама ал-Гхаб, тврдећи да је то део припрема за тамошњу офанзивну операцију.

У међувремену, појавили су се извештаји да након успешних случајева у Либији и Нагорно-Карабаху, Турска разматра употребу својих сиријских опуномоћеника у северном Ираку. Припадници милитантних група које подржавају Турске показали су се као корисно топовско месо, узимајући главне жртве док су се турске специјалне снаге, артиљерија и ваздушна снага обрачунавале са својим противницима. Овај пут ће турски пуномоћници добити прилику да жртвују своје животе у борби против ПКК.

Израел извршио страховит удар на Хаму, пројектили полетели из правца Либана! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА