Најновије

ЗАХАРОВА СИГУРНА У СРПСКУ ПОЛИЦИЈУ: Портпаролка руске дипломатије нема дилему да ће државни органи ухватити вандале

Русија нема дилему да ће српске власти пронаћи вандале који су оскранвили споменик ''Вечна ватра" у Београду и привести их правди, рекла је данас портпаролка руског министарства спољних послова Марија Захарова, изразивши захвалност за одговарајућу реакцију на инцидент.

Марија Захарова- (Фото: ria.ru)

- Делимо огроченост спрске јавности због вандалског чина који се догодио 30. децембра, у покушају да се баци сенка на братске односе Русије и Србије. Неке пропалице су се усудиле да увреде сећање на совјетске и југословенске ратнике, који су пали борећи се против нацистичких окупатора. Захвални смо српској власти на брзом реаговању на инцидент и не сумњамо да ће кривци бити приведени правди -рекла је Захарова.

Она је додала да тако "јефтин криминални трик" не може да уздрма руско-српске односе.

- Београдска ''Вечна ватра'' је један од симбола и подсетника колику смо цену морали да платимо да бисмо имали мирно небо, могућност да живимо и градимо данас, све за слободу Европе. Очигледно, некоме то не одговара - додала је Захарова.

Споменик "Вечна ватра" на Спомен-гробљу ослободиоцима Београда оскрнављен је у ноћи између уторка и среде када су пламен угасили непознати починиоци и фарбом на њему написали "Ослободиоци? Не, никада" и прецртали срп и чекић.

Споменик су на свечаној церемонији упалили руски министар спољних послова Сергеј Лавров и српски председник Александар Вучић током недавне посете Лаврова.

Кнежевић позвао 40 црногорских судија да дају оставке! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА