Најновије

ЈЕДНОГ ЧОВЕКА МОРАЈУ ДА УБИЈУ: Ирак покреће највећи блицкриг до сада, очистиће их све до последњег!

Ирачки премијер најавио елиминацију ИД, заменика калифа и ИД гувернера Ирака. Крајем 2020. године, званични Багдад је саопштио да је терористичка група Исламска држава појачала своје операције у земљи. Ирак је претходно прогласио победу над групом 2017. године.

Илустрација (Фото: Јутјуб)

Ирачки премијер Мустафа Ал-Кадими најавио је елиминацију команданта ИД Абу Јасер ал-Исавија. У питању је командант који је тврдио да је вођа групе у Ираку и "заменик калифа".

Ирачки министар спољних послова Фуад Хусеин рекао је у новембру да је група ИД интензивирала своје активности и да је била присутна у провинцијама Анбар, Киркук и Дијала и одређеним областима у провинцији Нинива.

Багдад одржава контакт са западноевропским државама због њихових грађана који су се придружили ИД и организовали терористичке нападе у Ираку, приметио је министар спољних послова.

Ирак је прогласио победу над терористичком групом крајем 2017. Истовремено, ирачке оружане снаге, подржане народном милицијом и међународном коалицијом, настављају чистке и операције идентификовања ћелија спавача терористичких група у одређеним областима.

Године 2019. Сједињене Државе објавиле су да је лидер Исламске државе Абу Бакр ал-Багдади убијен у Сирији током специјалне операције коју су предузеле америчке трупе.

Тадашњи председник Доналд Трамп захвалио је Русији, Турској, Сирији, Ираку и сиријским Курдима на помоћи у операцији уклањања лидера терористичке групе.

Појавио се снимак тајног разговора Мила и Кривокапићевог човека и њега можете прочитати ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА