Најновије

ХМЕЈМИМ КРИЈЕ ВЕЛИКУ ТАЈНУ: Сателит уснимио тајно оружје руских снага у Сирији, џихадисти успаничени (ФОТО)

Главна руска безбедносна агенција, Федерална служба безбедности (ФСБ), можда је распоредила јединствени шпијунски авион у сиријској ваздухопловној бази Хмејмим.

Хмејмим (Фото: mil.ru)

Обретик, војни посматрач, поделио је јуче на Твитеру сателитску слику на којој се види авион Дијамант ДА42 Твин Стар у руској ваздухопловној бази.

ДА42 је авион са погоном на елисе са четвороседом, двоструким мотором, који је развила и произвела аустријска компанија  Diamond Erkraft Industriz.

Авион није у служби само руске војске, већ и ФСБ. У мају 2016. године, агенција је од компаније Diamond Erkraft Industriz наручила два ДА42М-НГ, варијанту која се уклапа са моторима Аустро Енжин АЕ 300.

Наводи да су ФСБ-ови ДА42М-НГ, који су састављени у постројењу цивилног ваздухопловства ЈСЦ у руском Јекатеринбургу, били опремљени извиђачком опремом.

ДА42 поседује значајну издржљивост, јер може да изврши 13-сатне летове. Такође има услужни плафон од преко 5 км. То чини авион погодним за мисије прикупљања обавештајних података.

ФСБ је био активан у Сирији од самог почетка руске антитерористичке операције у земљи пре више од пет година. Агенција је можда распоредила један од својих шпијунских авиона ДА42М-НГ у ваздухопловној бази Хмејмим у лов на тражене терористе у ратом разореној земљи.

Руси праве невидиљиви млазни ударни дрон са обрнутом геометријом крила. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: South Front

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА