Најновије

ЂУКА ПРИЗНАО: Вучић је "капо ди тути капо"!

Вучић вам је, господо, дао све у животу. Њега да није било, за вас нико жив не би знао да постојите. Вратили сте му тако што сте му спремали свилен гајтан. Пардон, снајпер. О вашем ненормалном богатству и империјама које сте стекли нашироко може да се говори и пише. Срам вас било - написао је Владимир Ђукановић, високи функционер СНС, на друштвеној мрежи Парлер, реагујући на медијске написе о умешаности председника ФСС, Славише Кокезе, у организацију атентата на Александра Вучића. Овим је Вучићева узданица покренула питање давања личних привилегија од стране једног човека својим следбеницима, у сврху богаћења.

Владимир Ђукановић (фото: Јутјуб)

Коначно смо добили признање о ономе што демократски део јавности већ одавно зна и о чему говори већ девет година - Александар Вучић даје и одузима све у животу својим следбеницима.

Признање долази из уста напредњачког јастреба, Владимира Ђукановића, вероватно нехотице, у тренуцима када почиње да се расплиће клупко криминалних афера, чији актери су најближи људи Александра Вучића.

Бесан због привођења на информативни разговор Славише Кокезе, који је одбио да иде на полиграф и одговори да ли је спремао атентат на Александра Вучића (као да је полиграф мерило истинитости, већ одавно се не узима као доказ на суду), Ђукановић је признао да је Кокеза захваљујући Вучићу, од конобара догурао до једног од најбогатијих људи у држави.

Како је наш портал већ јуче писао, Кокеза, према подацима Агенције за привредне регистре, је стопроцентни власник најмање три фирме - "Еуросалон фабрика доо", "Сениор тим доо" и "Бест контакт доо". Има власничког удела у још неколико предузећа, између осталих у фирми под називом "Срећни милионер", писао је Истиномер. Неке од његових компанија регистроване су на истој адреси као и фирма "Проинтер ИТ Солушнс енд сервисис доо, Београд”. Та фирма је недавно преузела компанију "Алти доо", која у власништву има ланац продавница ИТ опреме "ВинВин", која се опет приспојила "Техноманији". Бивши лидер ДС Бојан Пајтић изјавио је да су блиски сарадници премијера Србије Александра Вучића и Славише Кокезе „успоставили монопол над ИТ тржиштем Србије“.

Купио је "Еуросалон" крајем 2014. године за 190.000 евра од Слободана Квргића, направио је велике послове са државом, само је од посла са Аеродромом "Никола Тесла" у Београду током фебруара и марта 2017. године зарадио 32,5 милиона динара, писао је режимски "Курир". За Кокезино време ова фирма је у 40 послова са државом (министарства, Народна банка, судови, Путеви Србије, ЕДБ, Управа Царине...) за две године дуплирала приходе. И Кокеза је "Еуросалон" препродао Квргићу за 915.000 евра. Заменик председника Странке слободе и правде Борко Стефановић позвао је 2019. председника Србије Александра Вучића да каже где је седам милиона евра које је Електропривреда Србије (ЕПС) платила "Проинтеру", Кокезиној фирми за инсталирање "система САП" који, како тврди, никада није прорадио.

Дакле, сво ово је Кокеза стекао захваљујући Вучићу који му је омогућио да се неограничено богати. Добили смо потврду приватне државе у којој апсолутни господар даје својим посилнима награде за лојалност. Ово је и индиректна потврда, пошто су многи актери криминалних афера, такође добили све у животу од Вучића, како каже Ђукановић, да је Вучић на врху пирамиде криминала.

Да је Србија правна држава, као што није, тужилаштво би одмах реаговало и позвало Вучића на информативни разговор да каже шта је то дао Кокези и осталим људима из тог криминогеног окружења, јер им сигурно није давао из свог џепа, већ је отимао од државе и награђивао себи одана приватна лица.

О сведочењу угоститеља како је морао да пристане на Невољино обезбеђење и каква је улога Кокезе, читајте ОВДЕ.

Извор: Директно

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА