Најновије

ЖЕНЕ ШИРЕ ТАЈНИ СИГНАЛ НА ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА: Ако ти упути овај знак, ево зашто мораш да знаш шта значи

Канадска женска фондација развила је једноставан сигнал којим жртве у већини случајева могу да лако сигнализују да су у опасности и да им треба помоћ.

Илустрација (Фото: pixaby. com)

Канадска женска фондација развила је једноставан сигнал којим жртве у већини случајева могу да лако сигнализују да су у опасности и да им треба помоћ.

Већ смо писали о томе да су жене жртве породичног насиља у још већој опасности сада када је кретање због пандемије свима отежано. Због тога, жене у оваквој ситуацији су угроженије него икада пре и без могућности да се негде склоне.

Сигнал који је ова фондација осмислила лако се даје и уочљив је. Изводи се тако што жртва прво дигне длан, потом савије палац и онда образује песницу. То је универзални знак за позив упомоћ којим жртва дискретно може да затражи интервенцију.

Клип на коме се показује извођење овог знака виралан је на свим платформама.

Андреа Гунрај, потпредседница ове фондације објаснила је и како реаговати уколико вам се жртва на овај начин обрати за помоћ.

- Ја бих, да добијем такав сигнал, послала поруку, имејл или позвала особу. Важно је да урадите све што је у вашој моћи да жртву не доведете у опасност, да насилник не види да се нешто дешава. Уз то, пожељно је да, уколико жртву зовете телефоном, постављате питања на која може да одговори само са "да" или "не", у случају да насилник слуша - закључује Андреа.

Србија одмах знала да са кинеском вакцином неће моћи у ЕУ. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА