Најновије

76 УДАРА ЗА 24 САТА: Руси су сахранили ИД у сиријској пустињи, преживели џихадисти више немају куд! (ВИДЕО)

Ратни авиони Руских ваздухопловних снага извели су нову серију ваздушних удара на ћелије Исламске државе у централном делу Сирије, известила је 19. марта Сиријска опсерваторија за људска права (СОХР). Према надзорној групи са седиштем у Лондону, најмање 76 руских ваздушних удара погодило је скровишта и положаје ћелија ИД у сиријској пустињи.

Вазфушни напад. (Фото: Јутјуб)

- Руски борбени авиони извели су преко 76 удара на положаје ИД-а у сиријској пустињи за 24 сата, заједно са операцијама чешљања у пустињама Хама, Хомс, Рака па до административне границе са провинцијом Алеп - наводи СОХР у свом извештају.

- С друге стране, режимске снаге и лојалисти настављају кампању чишћења, тражећи ћелије ИД-а у пустињи Ал-Мајадина у Деир ез Зору, други дан заредом, под ваздушном заштитом хеликоптера - наводи извештај СОХР-а.

Недавне операције сиријских владиних снага и руског ваздухопловства у централном региону нанеле су озбиљне губитке ц́елијама ИД-а. Операције терористичке групе коначно се успоравају.

Заробљени пустињом из свих праваца, терористи имају врло ограничене ресурсе. Међутим, они наводно добијају подршку милитаната које подржавају САД са седиштем у југоисточном подручју Ал-Танфа. Ситуација у централној Сирији полако се побољшава захваљујући напорима владиних снага и Русије. За сада су сви кључни путеви отворени и безбедни.

Бајденове речи увлаче Украјину у већи конфликт Више о томе ОВДЕ.

Извор: SOHR

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА