Најновије

ВУЧИЋ И ДАЧИЋ ЋЕ МОРАТИ ДА ОБЈАСНЕ ОВО: Изнете оптужбе и докази за кривично дело (ВИДЕО)

Лидер покрета Љубав, Вера, Нада, Немања Шаровић, наставио је да износи доказе и оптужбе против председника Србије Александра Вучића, према којима је он починио кривично дело због присвајања дипломатских поклона тако што је у извештајима наводио умањену вредност, како би они остали у његовом власништву.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Према важећем закону, јавни функционери су дужни да пријаве вредност свих дипломатских поклона које добију од страних дипломата, функционера или државника. Уколико је вредност поклона мања од 10 процената просечне плате у Србији, онда могу да је задрже, а у супротном такви поклони остају у државном власништву.

Један од многих примера је слика коју је Вучић добио од богатог шејка из УАЕ Мехамеда Бин Заједа, и пријавио је да она вреди свега 800 динара.

Немања Шаровић је рекао да ни само платно за толику слику не може да се купи за ту суму новца, и да у  Кнез Михајловој улици улични препродавци продају и мање слике за много већи новац.

Наведен је и поклон који је Вучић добио од бившег директора НИС-а, Кирила Кравченка. Ради се о самовару, за који је Вучић такође пријавио умањену вредност, а за наведену суму новца један обичан самовар не може да се нађе ни на сајтовима као што је Купујем-продајем.

Шаровић се и дотакао службених путовања Ивице Дачића док је обављао функцију министра спољних послова. Дачић је, према речима Шаровића, такође примао поклоне на његовим многобројним путовањима, и такође је пријављивао мању вредност поклона, међу којима су слике и друга уметничка дела.

О последњем разговору Милорада Улемека Легије и Слободана Милошевића прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА