Најновије

ПУТИН ОПИПАВА ПУЛС БАЈДЕНУ! Руски председник кружи око плена, уследиће изненадни напад од којег нема одбране!

Русија се налази на корак од рата против Украјине, објавили су државни руски медији у извештају о појачаним тензијама између Москве и Кијева, док остатак Европе и света са зебњом посматра гомилање трупа на граници између две земље. Руски водитељ Дмитриј Кисељов, који има надимак "Путинов новинар", изнео је до сада најоштрије упозорење властима у Кијеву.

Бајден (Фото: flickr. com)

Војни колапс

"Украјина је нацистичка држава и Русија ће морати да је денацификује силом и то ће довести до њеног економског и војног колапса", рекао је Кисељов у емисији у ударном термину у недељу увече.

Како преноси Дејли мејл, верује се да је Русија на границу са Украјином довела 80.000 војника, као и тенкове и артиљерију, оклопна возила и друго оружје неопходно за инвазију.

"Недалеко од Донбаса Русија има распоређено око 40.000 војника и још толико их је распоређено на Криму", рекла је Јулија Мендел, портпаролка председника Украјине Владимира Зеленског.

Огласио се и Мајкл Мекфол, бивши амбасадор САД у Москви (2012-2014) Он је био на дужности кад је Русија припојила Крим. Мекфол је упозорио да би Путин могао да изврши инвазију на Украјину и Европу и свет доведе на ивицу рата.

"Ситуација на истоку Европе може да прерасте у свеопшти рат ако Русија одлучи да нападне под изговором ослобађања својих грађана на истоку Украјине. Влада у Кијеву би одговорила, у то не сумњам, и тада би дошло до рата у Европи између две застрашујуће војске".

Изјава без преседана

Мекфол износи и занимљиву теорију о томе због чега Путин сада гомила војску у региону где конфликт ниског интензитета траје последњих шест година. Он сматра да Путин тестира живце новом председнику САД Џозефу Бајдену, након што га је овај у марту назвао убицом и поручио да ће бити кажњен због покушаја мешања у председничке изборе у САД прошле године.

Та Бајденова изјава је дочекана на нож у Кремљу, где је портпарол Дмитриј Песков поручио да је у питању "изјава без преседана", која јасно показује да Америка не жели да поправи односе с Русијом. Путин је последњих месеци суочен с падом популарности, а у медијима се све више спекулише о његовом приватном животу, што је доскора било незамисливо.

Амери и Кијев у шоку, Русија ослепила украјинске дронове и радаре. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Дејли мејл

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА