Најновије

ИСПЛИВАО СНИМАК ДОГОВОРА О УБИСТВУ ЛУКАШЕНКА: ФСБ и КГБ затворили круг (ВИДЕО)

Као што смо раније писали, Зенкович, двојни држављанин САД и Белорусије, и Белорус Федута, који је планирао војни пуч у Минску, приведени су у Москви. Према наводима ФСБ Руске Федерације, Зенкович је у Москву стигао након консултација у САД и Пољској.

ФСБ (Фото: ЦОС ФСБ)

Зенкович и Федута планирали су да заузму радио и телевизијске центре, блокирају војне јединице из унутрашњости и ОМОН, који су лојални властима у Минску.

Припремали су потпуно искључење електроенергетског система Белорусије да би спречили деловање снага безбедности.

Завереници су претпостављали да ће активну фазу војног пуча у Белорусији започети неки „герилци“ смештени у „скривеним базама“. Сврха државног удара била је промена уставног поретка, укидање председништва и наметање власти Националном одбору за помирење, преноси ФСБ.

На приказаном снимку се види састанак завереника, чује се њихов разговор о плановима за државни удар, а после њиховог растанка је снимљено и њихово хапшење, што значи да су од почетка били праћени. Пред крај видео прилога је приказан снимак њиховог договарања на интернету, у којем се спомиње египатски сценарио.

КГБ Белорусије и ФСБ Русије су разменом информација ушле у траг завереницима, који су планирали насилну смену белоруског режима.

Шта је Путин питао Бајдена поводом овог случаја, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА