Најновије

ЂУКАНОВИЋ: Самосажаљиво пренемагање српског председника

Црногорски председник Мило Ђукановић поново је данас оптужио председника Србије Александра Вучића да се, како тврди, најновијим изјавама ставио у улогу "промотера великосрпске политике".

Мило Ђукановић (Фото: Јутјуб)

Коментаришући последње изјаве Вучића о збивањима у Црној Гори, како преносе медији, а везано за Вучићево гостовање на Фејс ТВ, Ђукановић је назвао "самосажаљивим пренемагањем српског председника".

За њега је, каже, "трагикомично" када неко ко очигледно преузима на себе одговорност и ауторство за бујање великосрпског национализма Црној Гори импутира црногорски национализам.

Тврди да се нико не може сетити ниједне штете или жртве коју је произвео црногорски национализам, али да је, како је навео, јасно колико је штете и жртава "произвео великосрпски национализам".

Имамо, казао је казао је Ђукановић новинарима након уручења награда у Привредној комори Црне Горе, директну изјаву председника Србије који се ставио у улогу промотера великосрпске политике.

Ђукановић тврди да му Вучић, како наводи, "подмеће УДБА-шке улоге" и да га "лажима безнадежно и јалово" дискредитује.

О Темељном уговору црногорске владе и СПЦ, Ђукановић је рекао да се нада да влади неће пасти на памет да то уради у закулисној процедури.

"Морамо да знамо све тачно. Постоје информације да нова постава СПЦ у Београду доводи у питање раније ставове Светог архијерејског сабора. Ако је СПЦ дошла до новог становишта, уверења сам да је добро када имамо уговор јер они обавезују и одговорне људе", рекао је Ђукановић.

Коментаришући наводни нон-пејпер о промени граница на Западном Балкану, Ђукановић је рекао да је то "опако штиво" и да га је могао предложити неко ко, како наводи, жели рат.

"Корекција границе је улазак у рат. Надам се да има довољно озбиљних људи да не дозволе да завршимо у сценарио који смо доживели", рекао је црногорски председник.

О документима о смрти Владимира Цвијана прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА