Најновије

"У ЕУ НЕМА МЕСТА ЗА АГРЕСОРЕ!": Ердоган крши територијални интегритет Грчке и Кипра, две чланице!

Савез европских народњачких партија  (ЕПП) објавио је нови стратешки документ који се тиче зближавања у односима ЕУ и Турске под насловом: "Нема места у ЕУ за агресоре", док турски председник Ердоган провоцира Унију и удаљава своју државу од европских стандарда.

Реџеп Тајип Ердоган. (Фото: Правда)

Не може бити говора о зближавању односа ЕУ и Турске све док председник Ердоган и даље провоцира ЕУ и њене државе чланице и удаљава Турску од европских стандарда. То је порука коју ће ЕПП група послати гласајући у Парламентарном одбору за спољне послове о извештају који даје преглед односа између Анкаре и ЕУ, додаје се у саопштењу ЕПП.

„Нема сумње, односи ЕУ и Турске су на историјски најнижој тачки. Да би их поново изградили, биће потребно вратити поверење и поново проценити оквир односа. Јасно је да су приступни преговори у озбиљној опасности све док Турска одбија да спроведе реформе, подрива принципе владавине закона и основна права и крши територијални интегритет Грчке и Кипра, две државе чланице ЕУ. У ЕУ нема места за агресоре “, нагласио је Влад Нистор, члан Европског парламента, који је преговарао о Извештају у име групе ЕПП.

„Исто важи и за модернизацију Царинске уније. Ово би могао бити веома добар начин за Турску да своје стандарде усклади са европским у областима као што су услуге, јавне набавке или развој. Али модернизација мора бити повезана са демократским напретком, људским правима и основним слободама. Видећи недостатак политичке воље на страни турске владе, нећемо напредовати ”, рекао је Нистор.

„ЕПП група ће у блиској будуц́ности одржати интерну расправу како би редефинисала како види будуц́е односе са овом суседном државом“, закључио је он.

Раскринкана паклена стратегија Кијева у Донбасу Више о томе ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА