Најновије

ШТА СЕ КРИЈЕ ИЗА РАЗВОДА ГЕЈТСОВИХ? "У Америци више воле Мелинду, она је за њих позитивац"

Развод Била и Мелинде Гејтс привукао је велику пажњу широм планете. Светски медији не престају да брује о томе, шушка се о разлозима њиховог развода, а оно што све занима у овом тренутку јесте како ће пар поделити своју огромну имовину. О овој теми се говорило у јутарњем програму "Пробуди се" на телевизији Нова С. Њу су коментарисали гости - адвокат Зора Добричанин Никодиновић и маркетиншки стручњак Борислав Бора Миљановић.

Бил и Мелинда Гејтс (фото: Јутјуб принтскрин)

Миљановић је на почетку рекао да је одмах знао да ће ова информација одјекнути оволико.

„Ово је таква ствар да не може да не буде виђено, јер ако сте четврти најбогатији човек на свету, ако сте тежак 124 милијарде долара и ако хиљаде и хиљаде људи ради за вас, и ако на крају дана ако сте човек о којем цела планета брују у некој светској теорији завере онда ваш развод не може да буде невидљив“, рекао је он.

Зора Добричанин је истакла да јој је било занимљиво то што се јавност највише интересује како ће бити подељине тих 135 милијарде долара, или 124 милијарде како неки кажу.

„Мени је то врло занимљво, то је дошло преко Твитера, то је вест коју су они заједно објавили. Бар тако пише у медијима. Мени је неразумљиво зашто неко има потребу да свој приватни живот и ствари из своје дневне и спаваће собе излаже јавности и то баш тако. То је све могло да остане у кругу породице. Сви поступци свуда и код нас и у Америци, из развода брака и брачних спорова, су поступци где није присутна јавност. То су врло осетљиви поступци, тако да је то могло да остане неекспонирано или да не буде експонирано толико. Зависи шта желите“.

Миљановић је навео да су Гејтсови морали свој развод да изнесу у јавност.

„Видите како су они то паметно урадили. Погледајте задње две године, Мелинда убацује на своје сајтове и где год се она представља, своје девојачко презиме. То је неки наговештај да се ту нешто спремало. Ако мењате то, онда постоји неки разлог за то, јер нешто планирате. Нешто се ту дешава. Они су толико утицајни. Само у фондацији ради 1.600 људи. И сада нико не прича о Мајкрософту, шта ће се десити са њим, сви причају о фондацији. Зашто? Зато што су њих двоје у тој фондацији заједно“, рекао је он.

Добричанин је додала да верује да је фондација још занимљива због тренутне ситуације са ковидом-19.

Миљановић додаје да мисли да би цела ова ситуација одјекула и да нема коронавируса.

„Ковид је само један од пројеката фондације. Они пет милијарди годишње убацују у фондацију. Фондација Била и Мелинде Гејтс је највећа хуманитарна фондација на свету. Они кажу не могу даље заједно да граде будућност, да живе заједно, а могу заједно да воде фондацију као и до сада. И како сада да једна таква вест не буде светска“, рекао је он.

„Они су то урадили преко Твитера, зашто? Да види цео свет, а да их нико не пита даље ништа. Ви сте пустили вест и нико од вас не очекује конференцију за штампу, да ће сада новинари да вас питању како и зашто“, додао је он.

Миљановић је истакао да је Трамп управљао Америком преко Твитера, јер је како каже то одлична алатка за ту врсту директне комуникације кад не желите да се изложите директним питањима новинара. Наводи да је вероватно то разлог зашто су и Гејтсови из тог разлога преко Твитера изашли у јавност са својим разводом.

„Очекујем да ће се пуно ствари променити са радом фондације после овога“, додао је он.

Зора Добричанин се надовезала на то: „Ја сам од неких наших људи који су врло успешни у Холивуду чула да ту постоји већ неко време баш мимоилажење око руковођења фондацијом и уопште око свих послова који нас тренутно занимају везано за ковид“.

Миљановић је потом истакао да кад су се развили Џеф Безос и његова супруга да она добила одређуну суму новца и да сви кажу да је она почела тај новац много више да даје у хуманитарне сврхе него што је пре тога Безос заједно са њом давао.

Добричанин наводи да у овом случају сви више навијају за Мелинду јер је она позитивнија личност од свог супруга.

„То је став људи који су тамо у Америци. Нисам се бавила њима осим што ме је занимало то што Била Гејтса одједном занимају вакцине и све то. То ми је било чудно, у све се меша. Она је кажу позитивна личност“, рекла је она.

Миљановић је истакао да ће се ово сада много више одразити на фондацију јер ће сада Мелинда више да преузме фондацију, што ће много више да инвестира даље и ће фондација даље да се развија, а не да буде у проблему.

„Она је мотор тог хуманитарног рада, он је више окренут ка компјутерима, технологији и науци, а она је та која је гурала ту целу причу даље“, рекао је он.

На питање да ли је овај развод само чишћење Биловог имиџа јер за фондацију можда није добро какав је његов тренутни имиџ у јавности, гости су рекли следеће.

„Увек постоје ти разводи брака из интереса“, рекла је Добричанин.

„У Америци постоји истраживање које каже – када се разводе бракови у бизнису. Најчешће бизнисмени остављају своје партнерке и партнере када бизнис крене на боље, када расте. Онда траже нове изазове, партнере. Са друге стране – када партнери остављају бизнисмене, када бизниси почну да тону“, рекао је Миљановић.

Добричанин је потом истакла да су Гејтсови изашли у јавност са својим разводом јер за то вероватно постоји неки дебео разлог.

„Мени је искрено превише једноставно и превише провидно и превише лагано да разлог буде -‘ево боље да ја кажем него да ми постављају питања’. Не мислим да је то. То треба да буде управо нека врста завесе иза које ће нешто друго да се деси. И још једна ствар, не треба заборавити, они се споразумно разводе. Вероватно су се договорили за поделу имовине“, рекла је она.

„Увек када је у питању споразумни развод брака то је ситуација где људи иако су дошли до краја могу да разговарају и да се договоре, да без изношења прљавог веша заврше ту своју брачну заједницу, да поделе имовину, да се договоре око старатељства над децом… Споразумом се регулишу сви елементи и имовине и деце. У принципу је то пола-пола, осим ако неко није имао неку имовину пре брака.

Али колико год, то су велике паре, али мени лично то није посебна тема. Мене више занима то, зашто су они одлучили да то одмах изнесу у јавност. С обзиром да је ово споразумни развод брака, то ће брзо завршити. Могли су да сачекају па да онда то објаве. Из тога како се буде развијао њихов бизнис, закључићемо да ли је ово само представа или је заиста развод“, рекла је Добричанин.

А земља са највећим процентом вакцинисаних на свету, одједном је рекордер и по броју заражених, опширније ОВДЕ.

Извор: Нова

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА