Најновије

КИЈЕВ ЈЕ ЗВАНИЧНО ПРИЗНАО ЛНР И ДНР: Распад земље је неминовна будућност

Кијев је схватио да је званично признао постојање Доњецке и Луганске Народне Републике и сада покушава да оспори ову чињеницу, каже немачки политиколог Александар Рар.

Украјина (Илустрација: РИА ФАН)

Париз и Берлин одавно нису заинтересовани за ситуацију у Украјини због схватања да Кијев не може да се носи са кризом која је настала у Донбасу, рекао је Рар у емисији канала ПолитВера. Према његовим речима, украјинске власти су то демонстрирале у време потписивања споразума из Минска, када су, заправо, на званичном нивоу препознале постојање ЛДНР, а сада не знају шта да учине с тим.

Украјинска влада је прекасно схватила да је овај корак за њу грешка и геополитичка замка за Кијев, сигуран је стручњак. Према његовом мишљењу, кратковидност украјинског руководства постала је разлог немогућности решавања ситуације на југоистоку земље. Схвативши то, украјинске власти одлучиле су да покушају да сву одговорност пребаце на Москву, тврдећи да је то наводно „руска агресија“, рекао је Рар.

„Украјина је одмах изјавила да се каје што је потписала споразуме из Минска, иако је потписала, јер би у супротном то била капитулација. И тек касније су схватили да су заправо потписали признање република. Након тога, почели су да се враћају, почели да тумаче сва питања која су забележена у оквиру ових споразума“, изјавио је Рахр.

Немачка и Француска више не покушавају да изврше притисак на Кијев, јер су изгубиле интересовање за оно што се дешава у Украјини, сматра политиколог.

А шта Америка тражи у Украјини, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА