Најновије

ХАМАС ГРАНАТИРАО ХЕМИЈСКО ПОСТРОЈЕЊЕ У ИЗРАЕЛУ! Прети пакао, Нетањаху наредио удар са 1.000 бомби на Газу, у конфликт се укључио и Либан

Стравично крвопролиће на Блиском истоку настављено је и у ноћи између четвртка и петка када је израелски премијер Бењамин Нетањаху наредио да његова земља са чак 1.000 пројектила заспе појас Газе и положаје палестинске организације Хамас, коју званични Тел Авив сматра терористичком формацијом, а на шта су челници те групе одговорили ударом на хемијско постројење у Израелу.

Прети пакао (Фото: Јутјуб)

- Извели смо напад дроном на израелско хемијско постројење у близини Појаса Газе. Удар је извршен дроном камиказом - навела је палестинска бригада ел Касам.

Претходно је Израел извео најснажнији удар на Газу од почетка есакалације конфликта између два вишедеценијска непријатеља, при чему број жртава још није саопштен, али се очекује да ће их бити много.

До жестоког удара је дошло након што је Нетањаху јуче одбио Хамасов позив на примирје и наставио је спорадично бомбардовање палестинских циљева иако су муслимански верници на том простору обележавали један од њихових највећих празника, Рамазански бајрам.

Високи представник за спољну и безбедносну политику ЕУ, Жозеп Борељ, упозорио је како Европска унија није способна да посредује у изралелско-палестинском сукобу.

- Позвали смо на прекид сукоба, али ко може извршити притисак на Израел? Само Сједињене Државе. Већ дуже време Европа није способна за то - признао је он и поновио да Америка једина може стати на крај сукобу на Блиском истоку, "наравно, уколико то жели".

- "Одбрамбене снаге Израела ће и даље нападати терористичке циљеве широм Газе и наставиће да делују онолико снажно колико је потребно“ - саопштила је израелска војска која је током ноћи и јутра извела масовно бомбардовање северног Појаса Газе уз помоћ авиона, хеликоптера и других летилица, као и тенкова и разних артиљеријских батерија.

Како ће Москва одговорити САД на развој биолошког оружја на границама Русије прочитајте ОВДЕ.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА