Најновије

ШАЉУ ФРАНЦУСКЕ ХЕЛИКОПТЕРЕ НА БЕЛОРУСКУ ГРАНИЦУ: Украјина очекује инвазију

Кијев још увек страх око „заузимања“ дела Украјине од стране руске војске и сада се плаши претње војном инвазијом са територије Белорусије, и због тога је започето јачање украјинско-белоруске границе, изјавио је директор Департмана за заштиту државне границе Државне граничне службе Украјине Леонид Баран.

Хеликоптер (Фото: Pixabay)

Према речима Барана, део авијације, укључујући хеликоптере из Француске, биће распоређен за јачање ваздушне границе са Белорусијом.

Он уверава да су украјински граничари спремни да неутралишу ризике који наводно потичу од предстојећих руско-белоруских војних вежби „Запад-2021“ у септембру. Маневри су планирани на територији Белорусије.

„Ове вежбе ће се одржати на војним полигонима који нису тако близу границе, истовремено узимамо у обзир, не искључујемо, па чак и уверени да ће руски обавештајци радити на многим линијским положајима пограничних јединица Републике Белорусије, укључујући и оне на граници са Украјином“, рекао је Баран.

Изјавио је да је с тим у вези Департман значајно ојачао своје способности „за надгледање ваздуха, употребу летелица и беспилотних летелица са посадом“, а подсетио је и на пријем нове серије хеликоптера према споразуму са Француском.

„Значајан део ове авијације ићи ће управо за јачање ваздушне границе са Белорусијом“, рекао је Баран.

Шта се догађа у сукобу Израела и Палестине, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА