Најновије

"ИСТА СУДБИНА ЧЕКА СВЕ КОЈИ ИЗДАЈУ НАШУ ЗЕМЉУ!" Ердоган саопштио да је убијен познати курдски лидер (ФОТО)

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган похвалио се 17. маја да су турске обавештајне службе "неутралисале" бившег шефа Радничке партије Курдистана (ПКК) Халефа ал-Мухамеда у Ираку.

Реџеп Тајип Ердоган. (Фото: Јутјуб)

Маневар, који су заједно извеле турска обавештајна служба и оружане снаге, део је вишеструких ваздушних офанзива и напада Турске на север Ирака ради уништавања база ПКК, или онога што је од њих остало, за које Анкара сматра да су терористичка организација.

Халеф Ел Мухамед, познатији као Софи Нуретин, био је један од вођа организације и једна од најутицајнијих личности у организационој структури ПКК.

- Вођа терористичке групе у Сирији, кодног имена Софи Нуретин, неутрализирале су турске снаге у северном Ираку - рекао је Ердоган током конференције за новинаре, додајући да је крив за многе нападе на турске војнике.

Међутим, његово подручје утицаја било је усмерено на Сирију, а не на Ирак, где би био убијен. Нуретин је био "човек који је дизајнирао ПКК у Сирији" и тамо је руководио свим операцијама организације, преносе локалн медији.

- Његове активности, како у региону Курдистана, тако и у Сирији, потврђују оптужбу Турске да су курдске организације на североистоку Сирије део Радничке партије Курдистана - рекао је Ердоган.

Турски председник открио је да је атентат извршен на старијег команданта ПКК у телевизијској емисији након Савета министара. Током изјаве, Ердоган је оптужио Нуретина да стоји иза погубљења 13 турских талаца, укључујући војне и полицијске службенике, током неуспеле акције у јануару за њихово ослобађање у планини Гара, која се налази око 50 километара североисточно од Духока.

- Подсећам вас да иста судбина чека све који издају земљу, испале метак, наштете нашем народу, угрозе интегритет наше земље, јединство наше нације и опстанак наше државе - истакао је Ердоган.

Турска војска редовно изводи прекограничне операције и ваздушне нападе на базе ПКК у северном Ираку.

Побуна у Војсци Србије због обавезне вакцине! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА