Најновије

РУСКИ ШАМАР ЗЕЛЕНСКОМ! Објаснили "питање Крима"

Председник Русије Владимир Путин спреман је да на састанку са украјинским председником Владимиром Зеленским разговара о Криму, ако се ради о прекограничној сарадњи, али не и о припадности овог региона Русији, изјавио је портпарол руског лидера Дмитриј Песков.

Владимир Зеленски. (Фото: ria.ru)

Он је додао да предстоји још много рада у погледу организације сусрета лидера Русије и Украјине.

- Безизлазна ситуација: наше украјинске колеге желе, на пример... Они кажу: "Разговараћемо о Криму". Али ако се разговара о Криму у смислу развоја прекограничне сарадње, знате, Русија има прекограничну сарадњу са регионима страних земаља – ако је с тим у вези, онда сам сигуран да ће Путин бити спреман. Али ако се разговара о нечем другом, а не о томе да је Крим регион Руске Федерације, онда нико о томе никада ни са ким неће разговарати - истакао је Песков у програму телевизије "Русија 1".

Портпарол Кремљ је подсетио да "у Уставу стоји црно на бело да је кривично дело говорити о отуђењу територија Руске Федерације. Кривично дело! Стога, наравно, има још много посла да се уради, да се настави даља размена мишљења и видећемо шта ће од тога бити. Али таква размена мишљења заиста постоји", додао је он.

Зеленски је раније у видео-поруци о безбедносној ситуацији у земљи предложио Путину да се "састану било где у украјинском Донбасу где се води рат", а Путин је одговорио да би украјинско руководство за разматрање питања о истоку Украјине прво требало да се састане са руководством Доњецке и Луганске републике, а тек затим са представницима Русије.

Руски лидер такође је рекао да је спреман да прими Зеленског у Москви у било које време које му одговара, уколико он жели да разговара о билатералним односима, али Кијев тај предлог одбацио.

Прорадио вулкан! Људи хистерично беже! Више о томе ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА