Најновије

АМЕРИЧКИ АМБАСАДОР ЗВАО ДОДИКА: Српски члан Председништва БиХ ударио на Бајдена

Српски члан и председавајући Председништва БиХ Милорад Додик рекао је у телефонском разговору са америчким амбасадором у БиХ Ериком Неслоном да Уредба Беле куће која се односи на Западни Балкан, није ни демократска, нити је у духу поштовања људских права и владавине права.

Милорад Додик (Фото: Јутјуб)

У телефонском разговору који је уприличен на иницијативу Нелсона, а који је по налогу америчке администрације упознао председавајућег Председништва БиХ о овом документу, Додик је изнео став да је поменута уредба још једно од средстава америчке администрације за моделирање односа у региону и да ће отежати дијалог бар када је реч о БиХ - саопштено је из Кабинета српског члана и председавајућег Председништва БиХ.

- Додик је указао да је мишљења да су бошњачки политичари у Уредби видели средство за дисциплиновање Срба, те да ће у таквој атмосфери бити тешко осигурати нормалан дијалог. Додик је амбасадору Нелсону пренео да је поверење Срба и РС у намере САД у БиХ пољуљано и да би било добро да се најпре поради на рехабилитацији америчког односа према Србима у целини.

У атмосфери поврења, истакао је Додик, биће лакше да се оствари продуктиван дијалог о важним животним темама у БиХ, наводе из Кабинета.

Даље наводе да је Додик још једном пренио америчком амбасадору да се Република Српска не бави сецесијом, већ је њено опредељење да се бори за очување своје аутономије која јој припада по Дејтонском мировном споразуму.

Председник САД Џозеф Бајден потписао је јуче извршно наређење о додатним санкцијама против власти и појединаца који угрожавају мир, безбедност, стабилност или територијални интегритет били ког подручја или државе на Западном Балкану, саопштила је Бела кућа. Санкције се односе и на оне који су саучесници у оваквим поступцима или су директно или индректно умијешани у кршења људских права на Западном Балкану.

Забрањени текст Горана Шарића прочитајте ОВДЕ.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА