Најновије

Да ли БиХ улази у НАТО или остаје неутрална?

Српски члан и председавајући Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас да Република Српска остаје привржена војној неутралности и ономе што је Народна скупштина донела.

НАТО и БиХ (Фото: НАТО штаб у Сарајеву)

- Ми смо имали храбрости да ту декларацију донесу, и ми званичници из Републике Српске потпуно усклађено делујемо управо на тој декларацији Народне скупштине - рекао је Додик у Бијељини, одговарајући на питање о ставу министра одбране БиХ Сифета Поџића да је БиХ у Акционом плану за чланство у НАТО, "што је последња степеница за пуноправно чланство".

Додик је истакао да постоји декларација НАТО са последњег самита у којој се каже да су Грузија, Украјина и неке друге земље у процесу интеграције са НАТО, а да је БиХ у процесу сарадње, а не интеграција.

- Ако БиХ може да уђе, или Федерација БиХ у НАТО, нека уђе сутра па да видимо како ће без нас- рекао је Додик.

Он је поручио да се престане већ једном са таквим тезама, јер "нема НАТО".

- Ако они мисле да могу да иду у НАТО, нека дође на одлучивање па ћете видети да од тога нема ништа. Ми остајемо привржени војној неутралности и ономе што је Народна скупштина донела - нагласио је Додик.

Према његовим речима, они за потребе своје јавности причају једну причу, а постоји папир који каже да се чланство у НАТО не прејудицира.

- Значи не ради се ништа са тим циљем. То је превод, буквалан превод. А оно што они говоре, ја разумем да они то хоће па нека иду ако могу да иду, ми нећемо - рекао је Додик.

Како је руска војска пресрела амерички конвој, погледајте ОВДЕ.

Извор: СРНА

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА