Најновије

ЗАШТО АМЕРИКАНЦИ НЕ УЛАЗЕ У ПРЕГОВОРЕ О ДОНБАСУ? Бивши амбасадор дао одговор

Бивши амерички амбасадор у Украјини Џон Хербст рекао је да Сједињене Државе неће учествовати у разговорима о Донбасу у Минском формату.

Донбас (Фото: Председништво Украјине)

Објаснио је да се томе противи не само Русија, већ и, према његовом мишљењу, Немачка и Француска.

„По мом мишљењу, ово није трагедија за Украјину, овај формат није дао ништа за решавање проблема руске агресије у Украјини. Али то је зато што Русија још увек није спремна да повуче своје трупе из Донбаса. Када дође тај дан, када Русија буде спремна, разговараће са Америком јер разуме да Америка игра кључну улогу у томе.

Мински формат је важан само из једног разлога: с тим у вези, Европска унија примењује санкције против Русије и то иде у корист Украјине“, рекао је Хербст.

Такође је позвао да се не узима као истина недавна изјава заменика руског министра спољних послова Сергеја Рјабкова о могућем учешћу САД у преговорима о Донбасу.

„Русија верује да може да користи формат из Минска да изврши притисак на Украјину. Није то успело на тај начин, али Путин још увек има ту наду.

Ипак, Француска и Немачка ово виде као своју игру, а не као америчку. Спремни су, наравно, да буду у контакту с нама у Минском формату, али не желе да будемо за столом. За Украјину то још није важно, јер овај процес није ништа постигао“, рекао је Хербст.

О украјинском војном плану за Донбас прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА