Најновије

ДОДИК: Истина коју треба бранити законима и силом није истина!

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је Срни да нема те одлуке ни ауторитета који ће променити истину о рату, али и о политичкој стварности у БиХ, па ту ништа не може ни последња одлука међународног мешетара Валентина Инцка.

Милорад Додик (Фото: Јутјуб)

- Застрашивање Срба због истине завршиће дебаклом оних који мисле да се један народ, који је као мало који страдао за слободу, на овакав начин може утамничити или застрашити - поручио је Додик.

Он је нагласио да је Инцко то добро знао, па такву одлуку није донео на примјер пре 12 година када је дошао, већ је то урадио одлазећи из БиХ, без икакве одговорности за догађаје који ће уследити, јер је узео милионе евра у тој земљи не показавши ни зрно одговорности.

- Истина коју треба бранити законима и силом није истина, јер ако је нешто очигледно и ако је нешто стварно не треба му никаква одбрана, па је јасно какву Инцко истину брани и ко му због тога аплаудура - рекао је Додик.

Српски члан Председништва БиХ истакао је да је 26 година прошло од грађанског рата и за 26 година није се успело са наметањем колективне кривице нити је лаж постала истина, тако ни Инцкова последња пакост неће имати више успеха.

- Чак и да запуше уста свим Србима, како да ућуткају међународне ауторитете попут Гидеона Грајфа, судије попут Матимба Нијамбе, која је изузела мишљење у судском процесу генералу Ратку Младићу, и бројне друге светске ауторитете - констатовао је Додик.

Он је указао да Република Српска нема никакву обавезу да конструктивно приђе новонасталој ситуацији, јер ништа није учинила да до ове ситуације дође и поручио да они који су запалили ватру мисле како ће угасити пожар.

О почетку протеста у Црној Гори прочитајте ОВДЕ.

Извор: СРНА

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА