Најновије

Најстроже казнити судију која је пустила на слободу возача насилника

Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) позива Министарство правде да одреди најстрожију дисциплинску казну за судију која је пустила насилничког возача Лазара Гајића да се брани са слободе, након што је колима убио дечака у београдском насељу Карабурма.

Жика Гојковић (Фото: Јутјуб)

– Недопустиво је да се човек који је већ осуђиван за изазивање саобраћајних несрећа и који је побегао с лица места пусти да се брани са слободе. Протест грађана Београда је показао колики револт је изазвала та одлука и таква ситуација захтева даљу реакцију државе. Санкције за дисциплинску одговорност могу да подразумевају јавну опомену, умањење плате до 50 одсто најдуже на годину дана, као и трогодишњу забрану напредовања. Тражимо да се примене cве три поменуте мере у циљу најстрожег кажњавања ове судије. Тако оштро кажњавање би се спречило да се сличне ситуације понављају у будућности – поручио је председник ПОКС Жика Гојковић.

ПОКС пружа подршку незадовољним грађанима Карабурме и очекујемо да, уколико се утврди да је судија починила тежак дисциплински прекршај, буде покренут и поступак за њено разрешење.

Најопаснији симбол урезан у згради Стејт Департмента, нико не зна како! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА