Најновије

НАСТАВЉА СЕ ЛУДИЛО: Побуњеници пуцају на све што се креће, цивили почели убрзано да гину (ВИДЕО)

Ситуација у јужној сиријској провинцији Дари наставља да ескалира упркос текућим разговорима између власти и бивших побуњеника.

Ратни сукоби у Сирији. (Фото: Јутјуб)

Раније у току дана 29. јула, Сиријска арапска војска (САА) започела је војну операцију против преосталих бивших побуњеника у јужном делу града Даре, познатом као Дара ал-Балад. Операција је испровоцирала бивше побуњенике у другим деловима провинције, који су одговорили низом напада на положаје и контролне пунктове војске.

Сиријска арапска новинска агенција јавила је у поподневним сатима да су два цивила, укључујући једно дете, убијена када су бивши побуњеници гађали северни део града Даре тешким митраљезима и минобацачима. Главна градска болница оштећена је услед гранатирања.

ССП тек треба да нападне Дару ал-Балад. Војска је поподне успорила гранатирање тог подручја. Ипак, бивши побуњеници појачали су нападе на источном и западном делу провинције.

Према Слободној лиги Хоран, наоружани нападачи заузели су више положаја у војсци, укључујући камп Заизун, контролни пункт ал-Кунсурва и логор Ал-Саика, у западном делу Даре.

Наоружани нападачи заробили су и 30 припадника САА. Раније данас наводно је заробљено 70 припадника службе.

Упркос тренутној ескалацији, разговори између сиријских власти и локалних лидера у Дари ал-Баладу још увек трају. Ако две стране не постигну нови споразум, ССП ће вероватно наставити са радом.

Нападнути амерички конвоји! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА