Најновије

ПУТИН ПОСЛАО АВИОНЕ КА ТУРСКОЈ! Нема више времена за чекање! (ВИДЕО)

Руски авиони за гашење пожара Бе-200 учествују у гашењу шумских пожара на југу Турске, саопштила је амбасада Русије у Анкари.

Владимир Путин. (Фото: kremlin.ru)

"Три руска авиона Бе-200 пружају помоц́ турској страни која гаси шумске пожаре. Желели бисмо да шумски пожари који су избили на југу Турске буду угашени што пре, са минималном штетом", наводи се у саопштењу руске дипломатске мисије.

Раније је саопштено да је министар одбране Русије по налогу руског председника Владимира Путина послао Турској у помоц́ амфибијски авион Бе-200 из састава авијације Ратне морнарице Русије.

Снажан шумски пожар разбуктао се 28. јула недалеко од одмаралишта Манавгат, претпоставља се због изразитих вруц́ина у региону. Због јаког ветра и високих температура, ватра је брзо захватила велики терен. Три особе су погинуле, 122 је повређено.

Како је саопштио министар пољопривреде и шумарства Турске Бекир Пакдемирли, пет хеликоптера, један авион и 30 ватрогасних возила учествују у гашењу пожара у области одмаралишта Мармарис. У околини туристичких места регистрована су три нова пожара – у околини Бодрума, Ајдина и Алање, преноси "Си-Ен-Ен Турк".

Укупно је у протекла два дана избио 41 шумски пожар у 13 турских провинција, од којих је 31 под контролом.

Лукашенко разоткрио покварени сценарио, па проговорио о размештању руске војске по Белорусији! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА