Најновије

КАКАВ АУТОГОЛ: Вучићу прети годину затвора због кривичне пријаве против себе

Најбољи студент у историји Правног факултета у Београду, Александар Вучић, најавивши медијску фарсу за данас, када намерава да поднесе кривичну пријаву против самог себе, због повезаности са криминалним кланом Вељка Беливука, превидео је једну "ситницу" садржану у члану 334. Кривичног законика.

Александар Вучић (Фото: јутјуб)

"Ко сам себе пријави да је учинио кривично дело за које се гони по службеној дужности, иако зна да га није учинио, казниће се новчаном казном или затвором до једне године", каже се у ставу 3. поменутог члана Кривичног закона.

Ситуацију је прокоментарисао председник Покрета слободних грађана, Павле Грбовић.

- Након што сутра Вучић и Вулин оду да пријаве сами себе моћи ћемо да видимо да ли је од правосуђа ишта остало у овој земљи. Јер ако су криви, морају да одговарају. Али и ако нису криви за то за шта се сами пријављују, морају да одговарају по другом основу. Генијалци - написао је Грбовић на Твитеру.

Дакле, напредњачки лидер је сам себи дао аутогол, а сада остаје да видимо надлежне судске органе, односно, колико држе до професионалног интегритета и владавине закона.

Подсетимо, у исказу Тужилаштву, Вељко Беливук је изјавио да су му Вучић и његови сарадници тражили више услуга – да контролише да се на Партизановим трибинама не скандира против председника, да застрашује оне који су организовали протесте против власти, обезбеди мир на Паради поноса, али и да утиче на таксисте да откажу протесте против апликације за превоз „ЦарГо“... Други ухапшени криминалац, Марко Миљковић, говорио је о својим сусретима и везама са Александром Вулином, министром унутрашњих послова.

Више на ову тему прочитајте ОВДЕ.

Извор: Директно.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА