Најновије

РЕПУБЛИКАНЦИ ТВРДЕ: Кина је одговорна за пандемију

Велики број доказа показује да је вирус који је изазвао пандемију КОВИД-19 "процурео" из кинеске истраживачке установе, тврди се у данас објављеном извештају републиканаца у Представничком дому америчког Конгреса.

Корона у Кини (Илустрација: Pixabay)

У извештају републиканаца се наводе "бројни докази" о томе да су научници Института за вирусологију у Вухана (ВИВ) - уз помоћ америчких стручњака и кинеских и америчких владиних фондова, радили на модификовању корона вируса како би заразили људе, уз тврдњу да се таква манипулација може прикрити.

Међутим, америчке обавјештајне службе нису дошле до оваквог закључка, наводи Ројтерс.

Мајк Мекол, највише рангирани републиканац у Комитету за спољне послове Представничког дома, обелоданио је извјештај и затражио покретање двостраначке истраге о пореклу пандемије корона вируса, од које је до сада преминуло око 4,4 милиона људи широм света.

Кина негира да је генетски модификовани корона вирус доспео у циркулацију из објекта у Вухану, где су први случајеви ковида-19 откривени крајем 2019. године.

Та теорија је најзаступљенија у неким стручним круговима, али није доказана, а и званични Пекинг негира наводе о заташкавању.

Друга група експерата сматра да је пандемију изазвао животињски вирус који се вероватно пренео на људе на пијаци морских плодова, који се налази недалеко од института у Вухану.

Шта на ову тему кажу у Швајцарској, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА