Најновије

СУСПЕНДОВАНИ ПОЛИЦАЈАЦ: Поступак је без иједног доказа, замерио сам се моћницима!

Очигледно је да сам се замерио центрима моћи, којима не одговара настојање Синдиката "Слога" да заштити права радника и грађана, у последњих годину дана како је основан овде у Ужицу, рекао је на данашњој конференцији за штампу Глишо Видовић, председник Удружених синдиката Србије "Слога" за град Ужице и председник Синдиката полиције "Слога", који је прошле недеље суспендован у полицији, након сумњиве кривичне пријаве за угрожавање безбедности.

Глишо Видовић говори на конференцији (фото: Фејсбук видео)

Он је подсетио да је такође основано и Удружење грађана “Слога”.

- Једноставно, покренули смо много поступака против одговорних лица. Преко 40 спорова смо решили вансудски, штитимо раднике бесплатно у преко 20 судских спорова и на одговорност смо потерали много директора, где су и одговорали пред надлежним институцијама. Знате да сам поднео кривичну пријаву начелнику инспекције рада који није радио свој посао, а морао је. Знате да сам покренуо пријаве против разних директора, а само понашање јавног тужиоца по пријави коју сам предао против Леке Корићанца говори о притисцима које ја имам – рекао је Видовић.

Он је показао и Закључак МУП-а о покретању дисциплинског поступка, који је, како је рекао, покренут “без иједног доказа”.

- Никакав доказ није приложен у вези наводне изјаве коју сам дао тој правници, те службе – рекао је он, говорећи о претњи коју је наводно упутио поменутој правници. 

Подсетимо, он је навео да је “лак на потезању оловке”, док га је она оптужила да је рекао како је “лак на обарачу”. Но, чак и из њене изјаве се види да је контекст разговора био такав да је логичније да је његова тврдња тачна, а не њена. А такође, томе у прилог говори и његов метод рада, који сведочи да се веома често служи пером како би издејствовао спровођење правде и закона.

Један од његових колега потврдио је на конференцији да Видовић не познаје такав начин рада за какав је окривљен, те да ће против поменуте правнице поднети кривичну пријаву за лажно пријављивање. Он је објаснио да би на такакв начин сваки грађанин Србије могао да лажно пријави по неког полицајца за претњу, и за тили час бисмо остали без полиције.

Погледајте комплетан видео снимак конференције.

 

А да ли је разлог суспензије и то што је Видовић “ударио” на министра полиције Вулина, читајте ОВДЕ.

Извор: Правда, Н.Б.

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА