Најновије

ПОГИНУО РУСКИ МИРОВЊАК, ЧЕТВОРИЦА ПОВРЕЂЕНА! Тешка размена ватре на јерменско-азербејџанској граници!

Азербејџанско министарство одбране је 8. августа саопштило да су оружане снаге Јерменије гранатирале њихове положаје на граници. Исти захтеви свакодневно се износе од краја јула.

Руски војник. (Фото: mil.ru)

Осмог августа, у 13 часова, јединице оружаних снага Јерменије са положаја у насељу Араздејен у региону Веди користећи малокалибарско наоружање повремено су отварале ватру на положаје војске Азербејџана у правцу насеља Хејдарабад у области Садарак у Нахчиванској аутономној републици - стоји у извештају. Током недавне ескалације у азербејџанским редовима нису забележени људски губици.

Јерменско министарство одбране још није коментарисало недавне оптужбе. Међутим, 6. августа известило је о ескалацији у региону Јераск на јерменско-азербејџанској граници, окривљујући азербејџанску страну за провокацију.

Дана 28. јула су настављени сукоби на јерменско-азербејџанској граници. Баку је саопштио да је Јерменија прекршила споразум о прекиду ватре. Јереван је саопштио да су три јерменска војника погинула, а пет рањено током пуцњаве на граници са Азербејџаном у региону Гегаркуник 28. јула.

Касније су стране потврдиле споразум о прекиду ватре на граници. Како је саопштило јерменско војно одељење, споразум је постигнут посредовањем руских мировних снага. Од тада је ситуација напета, са спорадичним сукобима на граници.

Данас се догодио још један инцидент, саобраћајна несрећа у којој су повређена четири руска мировњака, док је један погинуо близу места Талин у Јерменији.

Откривено за чиме у Кијеву највише жале када је наоружање у питању! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА