Најновије

ЛУКАШЕНКО: Ако падне Белорусија, код Смоленска ће бити западне ракете

Белоруски председник Александар Лукашенко поновио је данас да види ризик избијања новог светског рата и истакао да не жели да његова земља постане бојно поље.

Александар Лукашенко (Фото: Председништво Белорусије)

"Немојте да мислите да намерно ескалирам ситуацију како бих покренуо неки рат. То што говорим да може да избије трећи светски рат није шала", упозорио је Лукашенко.

Агенција Белта преноси да је председник то изјавио током радне посете Гомељској области док је разговарао са мештанима градића Тихиничи.

Он је подсетио да се у историји више пута дешавало да су се на територији Белорусије укрштали интереси великих светских играча, што је резултирало ратовима, преноси Спутњик.

"Ако упадну у Белорусију, Русија ће, наравно, гледати на њу као на своју. Јер ако, не дај Боже, падне Белорусија, код Смоленска ће бити те западне ракете. Не тамо негде иза Кијева или на Црном мору, већ у близини Смоленска. И ту ће се сукобити све те снаге. Американци и Европљани нису провоцирали само Русију, него и Кинезе. И не желим да Белорусија постане бојно поље, као што је увек било. Доста нам је тога", рекао је председник Белорусије.

Он је нагласио да нимало не драматизује и да је "ситуација компликована".

Председник Белорусије изјавио је раније да хибридни рат који Европа усмерава против Минска, Русије и Кине може довести до трећег светског рата.

Које територије бившег СССР Турска полако заузима, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА