Најновије

ПОЧЕЛА НОВА ХАЈКА НА СРБЕ: Срамни напади на војнике српске националности у оружаним снагама БиХ!

Посланик у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић осудила је незаинтересованост званичних институција да санкционишу одговорне и расветле случај у којем анонимни Фејсбук профил под називом "Војна правда" већ неколико дана спроводи хајку на војнике српске националности запослене у Оружаним снагама.

Оружане снаге БиХ. (Фото: Јутјуб)

Вулићева је изразила забринутост да у том случају имају утицај и паралелне обавештајне структуре које делују у БиХ, с обзиром да се, како је казала, вршља по приватним профилима и досијеима радника.

- Постављам питање јавности — да су у питању Бошњаци који раде у заједничким институцијама и да је неко направио профил и да њих прозива, колико би се организација огласило, то осудило, и у ком року би тај који то уради био ухапшен и процесуиран? - навела је Вулићева.

Она је оценила да је овај случај још једна потврда да су Срби мета и да нису заштићени од институција БиХ и надлежних органа и да се, када постоји српски проблем, може чекати, док се бошњачки проблеми одмах решавају.

- Свим ти Бошњацима који позивају на одмазду над Србима у 21. веку поручујем да без Срба у заједничким институцијама и без Републике Српске нема ни заједничких институција, а самим тим ни БиХ - истакла је Вулићева.

Она је напоменула да дејтонска БиХ јасно дефинише права свих народа у БиХ.

- Стога, немојте нас омаловажавати, немојте нам одузимати наша права. Нећете нас уплашити. Нећете нас отерати. Желите ли БиХ, можете је имати само у оквиру Дејтона и на начин да сви народи имају своја права и да Република Српска и њени представници имају своја места у заједничким органима, којих је и онако миноран број, али будете ли нас провоцирали тражићемо по Уставу све и једно место - казала је Вулићева.

Анонимни Фејсбук профил под називом "Војна правда" протеклих неколико дана спроводи етикетирање војника запослених у Оружаним снагама БиХ који су српске националности.

Лице које управља овим профилом позива све своје Фејсбук пратиоце да му шаљу фотографије — снимке екрана својих пријатеља Срба на Фејсбуку, посебно оних који су запослени у Оружаним снагама и њихове личне податке и приватне фотографије објављује у јавности.

Српски генерал оплео по Вучићу! Више о томе ОВДЕ.

Изор: РТРС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА