Најновије

ВУЧИЋ ЈЕ ИДЕОЛОШКИ, ПОЛИТИЧКИ БЛИЗАНАЦ ЂУКАНОВИЋА: Шаровић поднео кривичну пријаву

Покрет "Љубав, вера, нада" поднела је данас тужилаштву кривичну пријаву против групе јавних личности јер су, како је навео, својим недавним Апелом Европској унији и САД "заправо затражили да се спречи један редован, свечан чин устоличење митрополита црногорско-приморског Јоаникија у манастиру Српске православне цркве (СПЦ) на Цетињу".

Немања Шаровић (Фото: Јутјуб)

Председник Покрета Немања Шаровић изјавио је да је тиме почињено кривично дело изазивање верске и националне нетрпељивости и мржње, јер устави и Србије и Црне Горе гарантују слободну верском изражавања, наводећи да су међу потписницима Латинка Перовић, Соња Бисерко, Никола Самарџић.

"Ја нити их мрзим нити ме ови назови интелектуалци занимају, али не могу да ћутим да неко на овако приземан, бруталан начин лажима напада СПЦ и српски народ", рекао је Шаровић, напомињући да се у апелу износе формулације као што је "мрачни циљеви великосрпске политике која је резултирала геноцидом, етничким чишћењем и најтежим ратним злочинима у Европи након Другог светског рата".

Како је још рекао Шаровић, црногорски председник Мило Ђукановић је дао себи за право да одредјује где треба да се устоличи митрополит Јоаникије иако се митрополити СПЦ вековима устоличују на Цетињу, као и да је "тако нешто незамисливо у цивилизованом свету".

"Замислите да неко у Србији каже да у Бајракли џамији не може да се служи верски обред, цео свет би скочио против тог дивљаштва, јер представља кршење основних људски и верских права. На жалост ми смо изгледа толико навикли на сатанизацију српског народа да тако нешто пролази незапажено", рекао је Шаровић.

Наводећи да поднета кривична пријава представља и проверу да ли тужилаштво поступа у складу са законом, он је истакао да је председник државе Александар Вучић "лажни париота".

"Вучић је идеолошки, политички близанац Ђукановића. Што год да уради Ђукановић, који је најавио да ће бити на челу протеста на Цетињу, а организује се противно Уставу и закону, никада нећете чути једну једину реч критике од Вучића. Зато што је Ђукановић учествовао у његовом долажењу на власт, финансирао га и за Вучића је веома незгодан сведок", рекао је Шаровић.

Шта наговештава хаос на Цетињу, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Директно.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА