Најновије

УНИШТЕНА ПОЗИЦИЈА УКРАЈИНСКЕ ВОЈСКЕ У ЊУЈОРКУ: Дрон ДНР извршио напад

Положај Оружаних снага Украјине погођен је дроном из ДНР. Инцидент се догодио у Њујорку. Међу украјинском војском има рањених.

Украјинска војска (Фото: Министарство одбране Украјине)

Положај 10. брдско -јуришне бригаде Оружаних снага Украјине, која се налази у селу Новгородское (Украјина га је преименовала недавно у Њујорк), нападнут је дроном Народне милиције ДНР. Рањена су 4 украјинска војника. Ово је известила команда оперативно-тактичке групације Оружаних снага Украјине "Север". Украјинска војска такође објављује видео снимак са лица места на коме се виде аутомобили оштећени ваздушним нападом. Не говори се о аутомобилима локалног становништва. Оштећена су возила Оружаних снага Украјине која су користили за испоруку робе на прву линију фронта.

Подсећамо да оружане снаге Украјине редовно користе дронове за нападе на ДНР и ЛНР, али сада им се бачени бумеранг вратио. Наравно, у условима савременог рата много је исплативије користити дронове за подешавање артиљеријске ватре, међутим, због Минских споразума употреба тешког наоружања је ограничена. Ово приморава борце ДНР на импровизацију.

Какву тајну о 11. септембру су открили терористи, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА