Најновије

МОСКВА ИМА ДОКАЗЕ: Америка се умешала у изборе у Русији

Мешање САД у унутрашње ствари Русије, укључујући изборе, је документовано , рекла је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.

Марија Захарова (Фото: РИА Новости)

Дан раније америчког амбасадора, Џона Саливена, позвали су у руско дипломатско одељење. Дипломати је речено да Москва има непобитне доказе о кршењу руског закона од стране америчких "дигиталних дивова". Министарство спољних послова је нагласило неприхватљивост таквих радњи.

„Представили смо америчкој страни ситуацију на конкретним чињеницама, што доказује да са територије Сједињених Америчких Држава уз употребу интернет платформи, које су у њиховом власништву и којима модерирају амерички интернет монополи, постоје очигледна дела <.. .> мешање у наше интерне процесе - политичке процесе, изборне процесе“, рекла је Захарова у емисији Соловјов Лајв.

Она је напоменула да америчка страна још није ни на који начин реаговала на јучерашњу посету Саливена Министарству спољних послова Русије.

Гласање у Думи и други избори у Русији одржаће се ове године од 17. до 19. септембра. Доњи дом бира се на петогодишњи мандат према мешовитом систему: 225 посланика - по страначким листама, још 225 - по једномандатним изборним јединицама.

Од јула број потенцијално опасних утицаја на ресурсе ЦИК Русије и сајта изборних комисија повећан је два и по пута, рекла је председавајућа комисије Ела Памфилова. Према њеним речима, око трећина њих има веома висок ниво критичности и, ако се успешно спроведу, могу нанети значајну штету. Стручњаци предузимају све потребне мере да се заштите од таквих напада.

Шта ће се десити ако се Украјина припоји Русији, сазнајте ОВДЕ:

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА