Најновије

ДРАМА НА СЕВЕРУ КиМ СЕ НАСТАВЉА: Албанија позвала Србију да хитно повуче оружане снаге упућене на Јариње и Брњак!

Министарство спољних послова Албаније позвало је данас Србију да "повуче оружане снаге" упућене на административне прелазе са КиМ и да ради на хитној деескалацији ситуације.

Војска Србије. (Фото: Јутјуб)

У саопштењу за јавност се наводи да је Албанија "посебно забринута" због распоређивања српских оружаних снага и војних авиона који лете близу и изнад ваздушног простора КиМ јер то "подстиче појединце на изазивање немира и насиља".

- Такви акти су у супротности са међународним споразумима који имају за циљ да осигурају ред и стабилност. Позивамо Србију да повуче оружане снаге и да ради на хитној деескалацији ситуације. Позивамо све актере да покажу суздржаност и одмах пређу на дијалог, који је једини начин да се крене напред и реше отворена питања у духу сарадње, којој је Албанија неповратно посвец́ена у својим билатералним и мултилатералним напорима - поручују из албанског министарства.

Додаје се да ће Албанија као савезник у НАТО и одговорна чланица Уједињених нација учинити све што је у њеној моћи да подржи све напоре да се ситуација одмах деескалира и врати дијалогу.

Ловци на терористе постали лак плен, каплару није било спаса, погођен је снајпером! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Косово онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА