Најновије

НИКО НЕМА ПРАВА ДА СЕ ЖАЛИ! Талибани увели нову бизарну забрану! Свет је у неверици

Талибани су берберима у авганистанској провинцији Хелманд забранили да брију или шишају браде својих муштерија, запретивши им казнама, јавља BBC.

Талибани. (Фото: Јутјуб)

Талибанска верска полиција у Хелманду тврди да се бријањем или шишањем браде крши оно што они сматрају исламским законима.

Неки власници фризерских салона у престоници Кабулу потврдили су да су и они добили слична наређења, што наговештава повратак строгим правилима која су била на снази у периоду претходне владавине талибана, упркос њиховим обећањима да ће спроводити блажу форму државне контроле, преноси BBC.

Од преузимања власти прошлог месеца, талибани спроводе оштре казнене мере над својим противницима, а у суботу су борци ове организације убили четворицу оптужених отмичара и њихова тела обесили на улицама у провинцији Херат.

У наредби упућеној фризерским салонима у јужној провинцији Хелманд, талибанске власти су упозориле да се мора поштовати шеријатски закон који не дозвољава шишање и бријање браде.

- Нико нема право да се жали - пише у објави.

- Борци талибана стално долазе и наређују нам да престанемо са шишањем браде. Један од талибана ми је рекао да могу и тајно да спроводе контролу - изјавио је један фризер из Кабула.

Други кабулски фризер, који води један од највећих градских салона, рекао је да га је позвао неко ко се представио као државни службеник и наредио му да "престане да следи америчке стилове" и да никоме не брије нити шиша браду.

Попис становништва у Северној Македонији! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА