Најновије

ВАКЦИНА ЗА БАЈДЕНА: Амерички председник примио трећу дозу!

Амерички председник Џо Бајден примио је трећу дозу вакцине против ковида-19, у нади да ће дати снажан пример Американцима да прихвате додатну дозу, док неки од њих још нису добили ни прву.

Џо Бајден. (Фото: Јутјуб)

У САД је прошле недеље одобрено давање треће дозе Фајзерове вакцине свим особама старијим од 65 година, онима које су због посла јаче изложене вирусу и за особе између 18 и 64 године с факторима ризика за развој озбиљнијег облика болести.

Бајден, који има 78 година, примио је прву дозу 21. децембра прошле године, а другу 11. јануара, што је уживо преношено на телевизији како би подстакло становништво на вакцинисање.

Данас је најавио да ће и његова супруга Џил ускоро примити додатну дозу.

Око 60 милиона Американаца има право на трец́у дозу вакцине, с тим да од друге мора проћи најмање шест месеци.

Примајући ињекцију, Бајден је одбацио критике да би САД требало да дају више вакцина сиромашнијим земљама пре него што почну с давањем треће дозе у својој земљи. „Ми ћемо учинити што треба“, рекао је.

Америчка агенција за храну и лекове (ФДА) још није размотрила захтев Модерне за „бустер“ дозом, а Џонсон и Џонсон још није ни аплицирао.

Стручњаци настављају да промовишу вакцинисање док регионална жаришта болести широм САД настављају да оптерећују здравствени систем који би могао додатно да буде нарушен због исцрпљености лекара и медицинских сестара или због особља које одбија да се вакцинише.

Попис становништва у Северној Македонији! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Хина

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА