Најновије

ВУЧИЋ ХТЕО ДА СТОЈИ ПОРЕД МИЛА У КРАЊУ: Протокол није дозволио (ВИДЕО)

Председник Црне Горе Мило Ђукановић и Србије Александар Вучић поздравили су се током Самита ЕУ - Западни Балкан (EU Western Balkans Summit).

Сусрет старих пријатеља (Фото: Јутјуб)

Самит се одржава на Брду код Крања, а учествују шефови држава и влада чланица Европске уније и Западног Балкана.

Ђукановић је већ стајао у реду за заједничку фотографију, када је пришао Вучић, након чега су се руковали.

Ипак, протоколом није било предвиђено да председници Црне Горе и Србије стоје један поред другог, пишу подгоричке Вијести.

Тако је Ђукановић остао на свом месту поред председника Француске Емануела Макрона, а Вучић је "пресељен" на други крај поред председнице Европске комисије Урсуле фон дер Лајен.

Ђукановић је недавно у интервјуу за Јутарњи лист казао да Црна Гора проживљава "најагресивнији напад великосрпског национализма на црногорску државу и црногорски идентитет у новијој исторји".

- Овако није било ни у време Милошевића. Тада смо имали значајну подршку демократске опозиције у Србији за наш демократски пројекат. А данас су једногласно против Црне Горе и власт и опозиција у Београду, њихови медији, културни, научни и пословни кругови. Сви, осим часних појединаца који храбро указују на погубност службене политике Србије по српско друштво, али и по регион у целини. Таквом политиком Србија је продубила непријатељство с Хрватима, Бошњацима, Албанцима. На ред су дошли Црногорци - рекао је између осталог Ђукановић у интервјуу.

Вучић је недавно, између осталог казао да је Ђукановић "све радио да Црна Гора буде без Срба и да су оптужбе Ђукановића одраз његове подсвести".

- Ја нити желим нити је могуће замислити Косово без Албанаца, нити Црну Гору без оних који се изјашњавају као Црногорци, то је немогуће, нити ми је икад био циљ. То је подсвест, то проговара из њега оно што он жели - увек је желео Црну Гору без Срба - рекао је Вучић.

Навео је и да је Ђукановић "измишљао Цркву у Црној Гори како би рекао да нема Срба, и да је црногорски председник управо "аутопројекцијом показао да је то тако".

Шта је Ђукановић рекао о Пандориним папирима, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Директно.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА