Најновије

КИЈЕВ ИГРА ОПАСНУ ИГРУ, ПОСЛЕДИЦЕ НЕ МОЖЕ ДА ЗАМИСЛИ: Руски представник при СБ УН оштро о украјинским дроновима у Донбасу!

Употреба дронова у Донбасу је веома опасна игра која може да доведе до несагледивих последица, упозорио је стални представник Русије при Савету безбедности УН Василиј Небензја.

Украјинска војска. (Фото: Јутјуб)

„Да, видео сам извештаје о дроновима 'бајрактар', од којих је један извео напад на артиљеријске положаје устаника. Сматрам да Украјинци играју веома опасну игру“, рекао је Небензја, истакавши да употреба такве војне технике противречи Минским споразумима.

Такође је подсетио да је командант Оружаних снага Украјине Валериј Залужни недавно саопштио да украјински војници сада не морају да траже дозволу за напад, већ то могу да учине на сопствену иницијативу. Руски дипломата је нагласио да то противречи споразумима о прекиду ватре.

„Међутим, игра са беспилотним летелицама може да доведе до последица које украјинска страна можда не може ни да замисли. То је опасна игра. Они то морају да схвате, али нисам сигуран да ће се то догодити“, констатовао је Небензја.

Раније је Генералштаб Оружаних снага Украјине саопштио да су војници први пут употребили јуришну беспилотну летелицу „бајрактар“ у Донбасу, која је навођеном бомбом уништила топ противника.

Летови војне авијације и дронова дуж контакт-линије у Донбасу забрањени су Минским споразумима. Међутим, министар спољних послова Украјине Дмитриј Кулеба рекао је да употреба дронова „не крши“ споразуме.

Вашингтон жели да повуче непримерен потез, али Москва има спреман одговор! Више о томе ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА