Најновије

РАТ АВГАНИСТАНА И ИРАНА: Талибани напали иранске граничаре, у битку се укључила артиљерија и оклопне јединице

Јуче су талибани покушали да нападну Иран тако што су напали контролне пунктове на граници Авганистана и Ирана и напали гарнизоне иранске војске.

Илустрација (Фото: Јутјуб)

Ипак, упркос чињеници да су терористи успели да заузму неколико контролних пунктова на граници и елиминишу око 20 иранских војника, јединице Корпуса Исламске револуционарне гарде су одмах употребиле тешку артиљерију против теалибана, уништивши им око 200 бораца.

Овом прилико иранска војска је буквално сравнила са земљом положаје талибана.

Положаји милитаната и неколико одреда око 200 људи потпуно су уништени за само пола сата, након чега су талибани саопштили да намеравају да почну преговоре.

Упркос застоју у борбама на граници између Ирана и Авганистана, ноћу су овде настављени сукоби – ватру су покретали не само талибански милитанти, већ и иранска војска, међутим, тешко наоружање није коришћено.

Познато је да је Иран,поводом заоштравања ситуације у региону, почео да довлачи своје тактичко оружје до граница са Авганистаном, припремајући се за удар на кључне терористичке базе.

Према медијским извештајима из Ирана разлог напада је непознавање линије границе од стране Талибана. Ради контроле шверца Иран је, ус порној зони изградио зид неколико стотина метара унутар своје територије, а Талибани су мислили да је зид граница. Када су ирански граничари дошли испред зида Талибани су их напали мислећи да су ушли у Афганистан и тако је почео сукоб. 

Извор: webtribune.rs/Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА