Најновије

НЕМАЧКИ БИЛД: Руси ће у офанзиви заузети две трећине Украјине, ово ће бити правци напада

„Напад“ Русије на Украјину највероватније ће се догодити крајем јануара или почетком фебруара. О томе пише немачко издање Bild, ослањајући се на оцене извора НАТО и украјинске обавештајне службе.

Путин/Украјина (Фото: Kremlin.ru)

У издању се тврди да се приликом руске офанзиве може бити заузето две трећине територије Украјине.

Један од извора Bild-a је оценио да ако Русија нападне Украјину, санкције ће свакако бити уведене и биће „бесмислено да се стане на пола пута“. План напада се предвиђа од стране Белорусије.

У исто време  нека мишљења из извора Bild-а о могућем сценарију се разилазе. Једни тврде да су планирани истовремени напади са неколико фронтова, док други сматрају да ће се инвазија изводити у три етапе.

У првом сценарију, описаном у издању, реч је о истовременом нападу из северног дела Крима и кроз територију самопроглашених република Доњецка и Луганска (народних република ДНР и ЛНР). Други сценарио укључује напад на југо- исток Украјине и такође напад на Кијев са севера.

Званични представник МИП РФ Марија Захарова је критикујући чланак написала на свом Инстаграм профилу да: „пропаганда, заснована на идеологији, уништава сваку здраву логику“.

Она је такође указала, како пише, Rubalti. ru, да украјински град Љвов на мапи није означен као Lwiw, већ као немачки „Лемберг“.

Извор:Правда/ Војно-индустријски курир (ВПК)

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА